Woonacademie – Een andere kijk op wonen: klaar voor de toekomst?

Op 23 februari vond de eerste Woonacademie van 2024 plaats. Met de Woonacademie verbinden we het Limburgs werkveld en willen we een draagvlak creëren voor actuele woonthema’s en wooninnovatie. Kortom: de Woonacademie streeft ernaar Limburg steeds sterker te maken in het bieden van antwoorden op de woonuitdagingen van vandaag en morgen.

1917_033_LR

Het thema van de eerste Woonacademie was “Een andere kijk op wonen: klaar voor de toekomst?”.

Soms denken we onterecht dat we het antwoord al weten. Oudere volwassenen willen bijvoorbeeld het liefst in hun eigen huis blijven wonen, niet te groot en niet te klein, en ze willen vaak niet renoveren. Maar is dat eigenlijk wel zo? UHasselt heeft hier onderzoek naar gedaan en belangrijke bevindingen gedeeld.

Daarnaast wisten we al dat levensloopbestendig wonen een belangrijk thema is voor Limburg omdat de groei van het aantal huishoudens (41.166) in onze provincie tegen 2040 groter zal zijn dan de groei van het aantal inwoners (37.000). Ook zal Limburg in 2040 procentueel meer éénpersoons huishoudens hebben dan Vlaanderen: 31,6% vs 23,5%. De verzilvering (85+) en vergrijzing (65+) in onze provincie zet dus sterker door dan in Vlaanderen.

Nadenken over hoe we ons hierop kunnen voorbereiden en welke verschillende woonvormen een oplossing kunnen bieden is dus zeker gepast.

Benieuwd naar meer? Op vrijdag 3 mei vindt de tweede Woonacademie plaats. De klemtoon ligt dan meer op het anders ontwerpen en bouwen in functie van levensbestendig wonen.
Meer info via: https://www.limburg.be/woonacademie

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.