Beleidsverklaring 2024

En zo naderen we het laatste jaar van deze legislatuur. Wat voor een jaar is het geweest… We werden geconfronteerd met een wereldwijde pandemie, oorlog op Europese bodem, een energiecrisis, schokken die ons westers systeem op zijn grondvesten deden daveren, en veranderende wereldordes… Maar wij toonden ons weerbaar, waakzaam, wendbaar en bleven gefocust op onze projecten: de ontwikkeling van Kolenspoor en Fruitspoor, aandacht voor verdroging en klimaatverandering, het opstellen van het mobiliteitsplan, de uitvoering van SALK turbo, het vormgeven van de Limburgse ruimte, en het positioneren van Limburg als fietsprovincie… Dit alles met als doel om het provinciebestuur dichter bij de Limburger te brengen.

De resultaten mogen gezien worden. Het is een legislatuur waarin we als provinciebestuur het verschil hebben gemaakt. We zijn en blijven een essentiële, impactvolle schakel tussen het lokale en regionale niveau.

In oktober 2024 staan ​​de gemeente- en provincieraadsverkiezingen weer voor de deur. We bereiden ons voor op de volgende legislatuur door te werken aan een nieuwe omgevingsanalyse. Dit zal de basis vormen voor de nieuwe legislatuurnota, de beleids- en beheerscyclus en het meerjarenplan 2026-2030.

Dit weerhoudt ons er echter niet van om in 2024 met ambitie onze projecten voort te zetten, te werken aan de gestelde doelstellingen en onze verantwoordelijkheid te blijven dragen. Als deputatie doen we dit samen met de leden van de provincieraad en niet in het minst met al onze medewerkers. We blijven ons volop inzetten voor Limburg en de Limburgers. Zij zijn onze drijfveer. Samen zorgen we voor het Limburg van morgen.

Beleidsverklaring (50)
Share on

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.