Over Inge

Hallo, ik ben Inge wonende in Bilzen en opgegroeid in Rosmeer, één van de oudste dorpjes van Haspengouw. Op jonge leeftijd werd ik actief bij CVP Jongeren, de voorloper van cd&v Jongeren. In 2000 werd ik verkozen als gemeenteraadslid in Bilzen en provincieraadslid in Limburg. Tussen 2006 en 2018 had ik de eer om schepen te zijn voor Ruimtelijke Ordening, Huisvesting, Gezondheid en Europese Zaken voor de stad Bilzen.

In 2012 nam ik het mandaat op van gedeputeerde van de provincie Limburg met de bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Landbouw en Platteland. Na de provincieraadsverkiezingen van 2018 nam ik tevens het mandaat op als eerste gedeputeerde én woordvoerder van de deputatie, en kreeg ik eveneens de bevoegdheden voor Wonen en Financiën erbij. Als gedeputeerde vind ik het van groot belang om de behoeften van de Limburgers te begrijpen. Ik ben graag de schakel tussen het beleid en de juiste partners. Dossierkennis en bereid zijn te luisteren, dat is mijn politieke stijl.

In juni 2024 ben ik kandidaat op de Europese lijst van cd&v. Mijn doel is om samen voor een sterk, rechtvaardig en veilig Europa te gaan. Doordat ik ben opgegroeid op een boogscheut van de Nederlandse grens en binnen de Euregio Maas-Rijn, heb ik altijd de interesse gehad om over grenzen heen te kijken. Ook mijn ervaring als directeur bij de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen bij de EU gaf me alvast veel inzichten en expertise op Europees vlak.

Na een drukke werkdag maak ik het liefst tijd vrij voor mijn familie en vrienden en geniet ik van ontspannende wandelingen in de Limburgse natuur. De perfecte manier om even tot rust te komen.

Inge Moors
2018-heden
• Eerste gedeputeerde van provincie Limburg: Financiën, Ruimtelijke Ordening, Omgevingsvergunning, Wonen, Landbouw en Plattelandsbeleid, Griffie, Springstoffen, Beleidscel Data en Analyse en Visserijcommissie • Woordvoerder van de deputatie • Voorzitter PVL, PIBO, PC Fruit • Voorzitter Europese plattelandsprogramma's • Bestuurder LSM • Gemeenteraadslid stad Bilzen (sinds 2019)
2019
Kandidaat Kamerlijst cd&v (lijstduwer opvolging)
2011-2018
• Gedeputeerde van provincie Limburg: Ruimtelijke Ordening, Omgevingsvergunning, Landbouw en Plattelandsbeleid • Voorzitter PVL, PIBO, PC Fruit (vanaf 2016) • Voorzitter Europese plattelandsprogramma's • Bestuurder LSM
2014
Kandidaat Kamerlijst cd&v (lijstduwer opvolging)
2006-2012
Schepen Stad Bilzen bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Huisvesting, Gezondheid en Europese Zaken
2000-2006
Provincieraadslid & Gemeenteraadslid stad Bilzen
1999
Kandidaat kamerlijst CVP, 3e opvolger
Voor 1999
• Postgraduaat Media- en Informatiekunde aan de KULeuven (1991) • Licentiaat Handels- en Consulaire Wetenschappen aan de UHasselt (1986-1990) • Hoger middelbaar onderwijs aan het Heilig Graf Bilzen (1980-1986)
1968
Geboren op 21 augustus 1968

Bevoegdheden

Landbouw & platteland

Wonen & omgevingsvergunning

Ruimtelijke ordening

Financiën & begroting

Contact

Pers & communicatie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.